Szerző Téma: Siklóernyős kezdő élményeim  (Megtekintve 785 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2012. Február 28. - 10:24:58

Nem elérhető marshallplast

  • Adminisztrátor
  • Teljes tag
  • *****
  • Hozzászólások: 212
  • Globális Admin
    • Profil megtekintése
    • Marshallplast Fórum modell és etetőhajó készítése
Sziasztok!

Gondoltam meg osztom az első találkozásomat a sikló ernyőmmel hagy mosolyogjatok kicsit .
Az ernyő Nova Phelix 23 M-es DHV1 tanuló ernyő.
Kezdetnek gondoltam elég bőven ha ki megyek a dombra ami Nyírbátorhoz közel Bátorligeten van, és pici szélben meg nézem fel tudom -e húzni a kupolát.
Még aggódtam is hogy le csendesedett a szél..gondoltam majd futhatok, de ez a kis szél ami a széltérkép szerint 14km/h volt kb, majdnem el vitt bár amikor a fejem fölött volt a kupola akkor már sokkal könnyebb volt tartani alig húzott, kivéve amikor kicsit erősödött a szél mert akkor eléggé tartani kellett.
    Így csináltam:
Ki bontva az ernyőt, be kötöttem a hevedereket, úgy hogy szemben álljak az ernyővel. Meg fogtam a két féket, és a piros A hevedereket amik a belépő élre vannak kötve, ellenőriztem nincs -e össze akadva a kötélzet valahogy, majd meg húztam az A hevedereket, de mint ki derült nem jól álltam be hogy pont a hátamtól fújjon a szél, és el ment az ernyő oldalra, de a második próbálkozásomra már szépen fel emelkedett, persze közben hogy ne tudjak meg ijedni a feleségem tartott a beülővel hogy nehogy el fújjon a szél. Hát, mi tagadás, kicsit félelmetes volt először látni a kiterített ernyőt, még is csak 11.4m széles és 2.85m hosszú..termetes darab pláne amikor úton van fölfelé még szerencse hogy nem fújt jobban a szél mert el is vitt volna és szánthatom a földet ameddig lejön a kupola. Természetesen egy kis talajgyakorlat bele fért nekem is, mert amikor fent volt a kupola, inkább le csücsültem mert a föld még is csak biztonságosabb és előre csúsztam egy métert kb..ennyi bele fér kezdőként szerintem, minden esetre meg úsztam a különféle látványos talajgyakorlatokat -eddig  ;D.
 
 Az irányítás tényleg nagyon könnyű, felhúzni a két A hevederrel kell, és ha valamerre el indulna a fékekkel kell korrigálni de elég lomhán reagál nem olyan mint a sárkány eresztés ott jobban figyelni kell, de az is igaz hogy a sárkánynál nem kell félni hogy fel emel amikor még nem akarod  ;).
De egy tény hogy még kisebb szellőben fogom meg próbálni másodszor is, szintén szemben állva ameddig meg nem barátkozok az ernyővel és nem leszek teljesen magabiztos.
Ilyen az ernyőm -pár kép de a sajátomról még nincs fotóm:


« Utoljára szerkesztve: 2012. Február 28. - 10:36:00 írta marshallplast »
..minek a sorompó a vasúti átjáróba??
Ha jön a vonat úgy is elzárja az utat,
Ha meg már el ment akkor minek lezárni??

 

Google Analytics Alternative