Mi a különbség modellhajó és játékhajó között??

A kérdés meglehetősen egyszerű, de még is mi lehet a különbség??
Ön tudja?

Már is kiderítjük!


Mielőtt választana a hajómodellek közül, szeretnék szemléletesen rámutatni arra hogy:
-még is mi lehet a különbség egy modellhajó és egy JÁTÉK jellegű modellhajó között?

Általában a modellgyártók igyekeznek az emberek tetszését elnyerni olyan modellekkel melyekre nincs más szó: szépek. Fel vannak matricázva, legtöbbször egy igazi élő hajót, repülőt...vagy mást formáznak meg a lehető legtetszetősebben, úgy hogy a vevőt lehetőleg az első pillantásra rabul ejtse a látvány és az hogy csak be kell kapcsolni és használni kell.
 
Ezeknek a modellek a maguk 45000-130.000ft -os áraikkal inkább a komolyabb játék-modell kategóriába sorolhatók mint az olcsó, elérető árú játékok közé. Pedig olykor nem is sok a különbség. Ha egy ilyen gyári hajómodell fotóját, videóját megnézzük egyből lehet látni hogy ezek a modellek egyszerűen csábítóak mert a vevők megnyerése a cél. Sokan jártunk úgy hogy csillogó szemekkel, szapora szívveréssel igyekeztünk a legrövidebb úton vízretenni az újdonsült hajónkat.
Remélem ÖN nem járt még így!

De ahogy vízre tesszük jön a hidegzuhany. Igaz hogy csak be kell kapcsolni és használni kell, de se nem gyors mint amit a dobozok képei üzennek nekünk, se nem...egyszerűen igényes és drága játékok.

Egyáltalán nem gyorsak, nem stabilak, és még csak nem is élvezetes velük szántani a vízet, feltéve hogy nem 5-8 évesek vagyunk mert a kicsik ezt biztosan élveznék.

NEM általánosítok, mert vannak modellgyártók akik igazán jót csinálnak..csak nem nekünk, és főleg nem elérhető áron.
 
És most nézzük meg ezt  a videót amin egyből látszani fog a különbség. Szándékosan csak egy átlagos alap modellhajó videóját választottam ki ami elektromos.

A modellhajó gyors, dinamikusan fordul, strapabíró és MEGFIZETHETŐ, OLCSÓN JAVÍTHATÓ!
Igaz hogy a modelleknél a design nem a leglényegesebb dolog ami látszik is.

Itt inkább a légellenállás csökkentése, a tartósság, a teljesítményfokozása és a menettulajdonságok növelése a legfontosabb cél,nem a szemgyönyörködtető külső és az esetleges vevők meggyőzése.

Csak érdekességként mutatnék még két videót, csak hogy mindenki értse mi az ami lázba hozza a hajómodellezőket, mi az amiért egyformán úzik ezt a hobbit ifjabbak és idősebbek:
Ez egy F1-V hajó:
Ez pedig egy jól sikerült elektromos Silak FSR-V hajó amivel kezdtem a pályafutásomat, én csak a hajótestet csináltam de a gazdája nagyon jó hajót csinált belőle:


Ugye?? Így már világos a különbség modell és játék között.Weboldalunkon ezek közül a kategóriák közül választhat: